If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз съм на принципа - "каквато и да е машината си взимам сивия Шел".Ама като нема пари за такова зимаш каквото изпадне по-евтино! Всичко си опира до парите според мене!
Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
Fiat Ulysse 2.1 TDI
Fiat Punto 1.6 16V HSD
Вярно че е въпрос на пари, но има нещо за което рядко се замисляме:
Можем да сме на заведение ПОНЕ един път седмично, да изхарчим между 15 и 50лв но ако дойде момента да дадем повече пари за колата все се чудим как да минем метър...
Не говоря за никой в форума, а за Българина като цяло.
Дори на моменти съм се усещал, че и аз съм се опитвал да минавам метър и всячески се пазя от това.
Ако колата ми е за кеф - ок, като иам паре ще я праим... но ако ми е за работа /а мойта ми е за всичко - работа, возене, кеф и т.н... / ще трябва да се лишаваме за да не ни се спъва работата.
Иначе вируса е прав - ако маслото отговаря на това което пише на кутията като данни не би следвало да има проблем.
Но да не бъркаме нормалните хора и екстремистите! Аз си давам редовно газ на колата, но не я ползвам за гонки, рали и др. подобни където трябва настина специални масла.
Бобо кара с неква гъзария на мотул и много я хвали.. след него припяват хор облъчени, които имат коли по 90-155 коня и си мислят, че като са с мотул всичко е ОК
ОК, лошо няма. Ама колата на Бобо определено НЕ Е нормална и НЕ се ползва за нормалните ежедневни нужди! И ако за нея ЕВЕНТУАЛНО има някаква разлика дали си с гъзарския мотул или Селения рейсинг или турнг, то за колите на Нео, Вальо, Нало, мойта - според мен няма!
Бобо ми изтъкна, че едно от качествата на мотула /оня/ било че не си губил смазочните свойствата при някакъв доста голям % вода в него.. ОК, евала.. ама ако аз имам доста голям % вода в мотора... независимо с какво масло съм че го отворя да видя какво е останало от него и какъв е размера на щетите...
А и при неговото каране... съмнявам се че това много, много че му спаси мотора или част от него.
2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
GSM: 0888 520 600
Па за мотул говоря щот от ората дето се състезават знам че тва е яката работа, за моя кош може и 20К и рацинг о т.н. ма моту
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Па за мотул говоря щот от ората дето се състезават знам че тва е яката работа, за моя кош може и 20К и рацинг о т.н. ма моту
Бе на тебе ако Бобо ти каже,че нафтата се пие,съм сигурен,че някъде тайно ще пробаш Ти явно си учил в някакво шивашко училище или математическа гимназия,щото всякакви стандарти по отношение на техника ти куцат Ето ТТ-данни за новото масло на Приста,айде сега рацерите нека кажат,че е калпаво:
Приста® Формула Ултра RS 10W-60 е синтетично моторно масло, предназначено за смазване на двигатели на състезателни автомобили.
Приста® ФОрМУла Ултра RS 10W-60 се произвежда по специална технология от синтетични висококачествени компоненти, уникална по своя състав добавка за стабилност при висока температура, най-високо качествен стабилен на механична деструкция подобрител на виско-зитетния индекс и балансиран пакет пакет присадки. така формулираният продукт е изключително стабилен при екстремните условия (високи обороти и температури), при които работят
състезателните автомобили.
Приложение
Приста® Формула Ултра RS 10W-60 се препоръчва за използване в двигатели на състезателни автомобили, за които се изисва синтетично масло от вискозитетен клас 10W-60 и експлоатационно ниво по API SL.
ВИРУСЕЕЕ!!! А може ли брат ми да продава най-много мотул в източна Б-я. А? И да ми е по-скъпо да си турим минерал васер!
Учил съм в АЕГ
при тва на моя двигател въобще не му е за рацерски масла
1.6 е градска машина не състезателна
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
ми аз карах с мотул 8100, и нещо не виждам що требе да му плащам 22лв/л за 5в-40 масло, като зимата я нема никва, а лятото обещава да е горещо
затва реших тоя път да е селения рейсинг 10в-60, като се има предвид че аз си карам колата из града, а не на писта или на божура
@григо, на бобо маслото изкарва на смесване с антифриз и бензин до 30%, което ако си рали пилот е ценно, ще стигнеш до края на етапа, евентуално но за евридей кола.... нещо ми се губи
Аз се чудя сега каква Селения да си взема
1.20К Алфа ромео
2. селения рейсинг 10в-60
3. Ако не греша преди месец ми се мерна някаква 10-50 - тя ли е туринг.
Като за сега съм ги класирал както съм ги написал. Та дилемата може да се каже е между първите две.
Знам , че с първото колата ми се държи добре - но все пак идва лято , задръствания, високи температури и т.н.т - от там се замислям за второто
1.20К Алфа ромео
Като за сега съм ги класирал както съм ги написал. Та дилемата може да се каже е между първите две.
Знам , че с първото колата ми се държи добре - но все пак идва лято , задръствания, високи температури и т.н.т - от там се замислям за второто
Абе преди 5 дена в ТиН ми казаха че 20К е едно и също за алфа и нормалното. Което не ми хареса. Вече ги няма еднолитровите тубис надпис алфа ромео. Има от два литра на които пише алфа а на един литър не. Така че РЕЙСИНГ
1.20К Алфа ромео
Абе преди 5 дена в ТиН ми казаха че 20К е едно и също за алфа и нормалното. Което не ми хареса. Вече ги няма еднолитровите тубис надпис алфа ромео. Има от два литра на които пише алфа а на един литър не. Така че РЕЙСИНГ
А бре те кат са те видели ква си тиква са си напраили та..к с тебе
П.С.Инак съм доволен от Туринга ама и аз се замислям за Рацинг
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
1.20К Алфа ромео
Ами ТиН на Красно село си има 1 и 2 литра развасовки 20К за Алфа аз си взех такова а по темата за разликата м/у за Алфа и другото имаше доста коментари,според мен щом са направили 20К два вида за Алфа и обикновенно значи има разлика и си взимам такова
Comment